Psychologiepraktijk

De therapeut

Als kind al speelde ik dat ik een eigen bureautje had waar mensen naar toe belden om hun problemen te bespreken. Levensverhalen van mensen hebben mij altijd geïntrigeerd. Het was voor mij dan ook een logische stap om psychologie te gaan studeren en tevens ook een beetje een familietraditie. In 2006 rondde ik de studie psychologie af aan de Universiteit van Amsterdam en in 2010 de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog. Ik heb werkervaring opgedaan bij verschillende instellingen waaronder het Academisch Medisch Centrum (AMC, afdeling klinische psychologie en psychodiagnostiek) en (voormalig) Centrum Maliebaan (een instelling voor verslaving en psychiatrie, afdeling curatief). Een periode heb ik overwogen om als psycholoog te werken bij een buitenlandse hulporganisatie, maar de liefde, vrienden, familie en de wens om een gezin te starten heeft mij op Nederlandse bodem gehouden.

 

In 2012 startte ik in samenwerkingsverband ‘een eigen bureautje’ Psychologiepraktijk Van den Berg & Vink in Amsterdam. Wegens verhuizing met ons gezin naar Den Haag ben ik in 2019 Psychologiepraktijk Femke Vink gestart.

 

Een plek kunnen bieden waar mensen zich vrij voelen om hun eigen verhaal te doen en mensen het gevoel hebben dat er echt naar hun verhaal wordt geluisterd op een open, niet-normatieve manier. Dat is waar ik in mijn werk voor sta en steeds naar streef om te kunnen bieden. Ik deel de overtuiging dat iedereen beschikt over eigen oplossingen en vaardigheden die voor hen werken, maar bij aanvang van therapie hebben mensen daar veelal geen zicht op. Ik zie mijn rol als psycholoog om de juiste vragen te stellen om een proces op gang te brengen waarbij mensen weer de voor hen juiste richting op kunnen. Daarbij is samenwerking en het blijven aansluiten op wat voor de cliënt belangrijk is essentieel.

 

 

 

Bezoekadres

Psychologiepraktijk Femke Vink

Van Boetzelaerlaan 136

2581 AX Den Haag

 

Contact

info@femkevink.nl

 

drs. Femke Vink

GZ-psycholoog

06 45 62 67 84

 

KVK 75507250