Psychologiepraktijk

Tarieven en vergoeding

 

Je hebt recht op vergoeding van de behandeling vanuit de basisverzekering als je 18 jaar of ouder bent, je een verwijsbrief hebt van de huisarts, bedrijfsarts of een medisch specialist en er sprake is van (het vermoeden van) een vergoede DSM V diagnose. Je dient bij aanmelding in het bezit te zijn van een geldige verwijsbrief.

 

Houdt rekening met het jaarlijks wettelijk eigen risico. Voor 2023 is dit vastgesteld op een bedrag van 385,- euro per jaar voor alle zorg samen uit het basispakket. De vergoeding wordt door je zorgverzekeraar eerst verrekend met het (nog resterende) eigen risico.

 

De mate van vergoeding van de behandeling hangt af van of ik wel of geen contract heb afgesloten met jouw zorgverzekeraar.

 

Gecontracteerde zorg

In 2023 heb ik contracten afgesloten met de zorgverzekeraars die vallen onder de volgende (koepel)organisaties:

  • Achmea: FBTO, De Friesland, Interpolis, Zilveren Kruis ZieZo, Pro Life
  • ASR Ziektekostenverzekeringen, Ditzo
  • Zorg en Zekerheid, AZVZ
  • DSW, InTwente, Stad Holland

 

Wanneer je verzekerd bent bij een van bovenstaande zorgverzekeraars dan wordt de behandeling volledig vergoed (minus eigen risico). De kosten voor de behandeling worden direct door mij bij je zorgverzekeraar gedeclareerd.

 

Ongecontracteerde zorg

In 2023 heb ik geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars die vallen onder de volgende (koepel)organisaties: CZ, Nationale Nederlanden, Ohra, Just, Menzis, Anderzorg, Hema, VinkVink, VGZ Bewuzt, IZZ , IZA, UMC, Unive, Zekur, ONVZ, PNOzorg, VVAA, jaaah, Caresq, Eucare/Aevitae, ENO, Salland, Zorgdirect.

 

Wanneer je verzekerd bent bij een van bovenstaande zorgverzekeraars dan ligt de vergoeding van de behandeling tussen de 51 % en 100 % (minus eigen risico), afhankelijk van het soort polis (budgetpolis, naturapolis, combipolis of restitutiepolis). Voor de exacte vergoeding kun je het beste contact opnemen met je verzekeringsmaatschappij of klik hier. De kosten van de behandeling betaal je zelf en de nota dien je zelf in bij je zorgverzekeraar.

 

Tarieven

Sinds 2022 wordt binnen de geestelijke gezondheidszorg gewerkt met het zorgprestatiemodel als bekostigingssysteem. Er gelden verschillende tarieven afhankelijk van de geleverde zorgprestatie, de duur van de zorgprestatie, de setting en het beroep van de behandelaar. In mijn praktijk gelden de volgende tarieven in 2023 vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit:

 

Diagnostisch consult / Intake

45 minuten: € 151,07

60 minuten: € 173,40

 

Behandelingsconsult

45 minuten: € 128,40

60 minuten: € 152,50

 

Intercollegiaal overleg

kort € 23,58 en lang (vanaf 15 minuten) € 71,88

 

Alle voorgenoemde bedragen zijn vrij van BTW.

 

Op de nota staat gespecificeerd welke zorgprestatie wanneer heeft plaatsgevonden en de duur. De duur is altijd de daadwerkelijke tijd (directe tijd) en de tijd besteed aan voorbereiding, verslagen, dossiervoering, brieven e.d. (indirecte tijd). De nota’s zullen op regelmatige basis gedeclareerd worden (na een of enkele afspraken).

 

Zorgverzekeraars vergoeden niet vanuit de basisverzekering bij relatieproblemen, arbeidsgerelateerde problemen (burn-out), aanpassingsstoornissen, problemen met identiteit en wanneer er geen sprake is van (het vermoeden van) een DSM V diagnose. Uiteraard zijn gesprekken dan wel mogelijk. De behandeling hiervoor dien je zelf te betalen of wordt soms vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Bij werkgerelateerde problematiek kun je ook bij je werkgever informeren naar de vergoedingsmogelijkheden.

 

Het tarief voor een niet-basispakketzorg consult (geen vergoede DSMV diagnose) is vastgesteld op € 124,16

 

Als je nog vragen hebt over de tarieven en vergoedingen neem dan gerust contact met mij op.

 

De tarieven van de oplossingsgerichte (team)coaching en de mindfulnesstrainingen kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en het aantal deelnemers. Neem contact op voor meer informatie en overleg.

 

Afspraak verzetten of afspraak gemist?

Afspraken dienen minimaal 24 uur van te voren te worden afgezegd. Indien je te laat afzegt of niet op de afspraak komt (no-show), dan moet ik helaas de afspraak in rekening brengen. De kosten hiervoor zijn 60 euro. Let op, deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

 

Bezoekadres

Psychologiepraktijk Femke Vink

Van Boetzelaerlaan 136

2581 AX Den Haag

 

Contact

info@femkevink.nl

 

drs. Femke Vink

GZ-psycholoog

06 45 62 67 84

 

KVK 75507250