Psychologiepraktijk

Tarieven en vergoeding

 

Tarieven generalistische basis ggz

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft bepaald dat behandelingen binnen de generalistische basis ggz die door de zorgverzekeraars worden vergoed, niet per sessie worden betaald, maar per behandeltraject, ook wel prestatie of product genoemd. Elk behandeltraject staat voor het totaal aantal bestede minuten, wat zowel de daadwerkelijke sessies (directe tijd) betreft als ook de tijd die besteed is aan dossiervoering, brieven, verslagen, administratie e.d. (indirecte tijd). Let op, dit betekent dus dat, ook als je na de intake of na enkele sessies stopt, het traject in rekening wordt gebracht passend bij het totaal aantal bestede minuten.

 

In 2021 zijn de tarieven van behandeling binnen de generalistische basis ggz als volgt vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa):

Bezoekadres

Psychologiepraktijk Femke Vink

Van Boetzelaerlaan 136

2581 AX Den Haag

 

Contact

info@femkevink.nl

 

drs. Femke Vink

GZ-psycholoog

06 45 62 67 84

 

KVK 75507250

 

 

Onvolledig behandeltraject

(120 minuten, 1-2 sessies)

Kort
(294 minuten, 3-4 sessies)

Middel
(495 minuten 5-7 sessies)

Intensief

(750 minuten, 8-11 sessies)

Chronisch
(753 minuten, 8-11 sessies)

€ 228,04

€ 522,13

 

€ 885,01

€ 1.434,96

€ 1.380,49

Vergoedingen generalistische basis ggz

Je hebt recht op vergoeding van de behandeling vanuit de basisverzekering indien je een verwijsbrief hebt van de huisarts, de bedrijfsarts of een medisch specialist, waarin staat vermeld dat er sprake is van (het vermoeden van) een vergoede DSM V diagnose. Houdt rekening met het wettelijke eigen risico. Voor 2021 is dit vastgesteld op een bedrag van 385,- euro per jaar voor alle zorg samen uit het basispakket. De vergoeding voor de behandeling binnen de generalistische wordt dus door je zorgverzekeraar verrekend met het (nog resterende) eigen risico.

 

Wanneer je een budgetpolis of een naturapolis hebt, dan hangt de mate van vergoeding af of ik wel/geen contract heb met jouw zorgverzekeraar. Zie hieronder bij gecontracteerde zorgverzekeraars/ongecontracteerde zorgverzekeraars.

Wanneer je een restitutiepolis hebt dan maakt het niet uit of ik wel/geen contract heb met jouw zorgverzekeraar. De behandeling wordt 100 % vergoed (minus eigen risico). Let op, er bestaan ook combipolissen (deels restitutie, deels natura), waarbij het weer afhangt van je polisvoorwaarden. Lees dus altijd je zorgpolis goed door of neem contact op met je zorgverzekeraar.

 

Gecontracteerde zorgverzekeraars

In 2021 heb ik contracten afgesloten met de zorgverzekeraars die vallen onder de volgende (koepel)organisaties:

 

  • Zilveren Kruis, ZieZo, Pro Life, FBTO, Interpolis, De Friesland, Achmea
  • O.W.M. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A.: Zorg en Zekerheid, AZVZ
  • ONVZ Ziektekostenverzekeraar: VVAA, PNOZorg, Jaaah
  • DSW: inTwente, Stad Holland,
  • ASR Ziektekostenverzekeringen: Ditzo, De Amersfoortse
  • ENO Zorgverzekeraar N.V.: Salland, HollandZorg, ZorgDirect

 

Wanneer je verzekerd bent bij een van bovenstaande zorgverzekeraars dan wordt je behandeling volledig wordt vergoed (minus eigen risico).

 

Betaalwijze: De nota van de behandeling stuur ik rechtstreeks naar je zorgverzekeraar.

 

Ongecontracteerde zorgverzekeraars

In 2021 heb ik geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars die vallen onder de volgende (koepel)organisaties:

  • CZ: Nationale Nederlanden, Ohra, Just
  • Menzis: Anderzorg, Hema
  • VGZ: Bewuzt, IZA, IZZ Zorgverzekeraar, Unive, Zorgzaam verzekerd, UMC, Zekur, Promovendum, Besured, National Academic
  • Eucare/Aevitae

 

Wanneer je een budgetpolis of een naturapolis hebt bij een van bovenstaande zorgverzekeraars, dan vergoed jouw zorgverzekeraar tussen de 55 % en 75 % van het NZA-tarief van het behandeltraject (minus je eigen risico). Het exacte vergoede bedrag kun je bij je eigen zorgverzekeraar navragen. Wanneer je een restitutiepolis hebt dan vergoed jouw zorgverzekeraar zoals gezegd 100 % (minus het eigen risico).

 

Betaalwijze: De factuur van het behandeltraject betaal je aan mij en de nota dien je zelf in bij je zorgverzekeraar.

 

Tarief Overig

Zorgverzekeraars vergoeden vanuit de basisverzekering niet bij relatieproblemen, arbeidsgerelateerde problemen (burn-out), aanpassingsstoornissen, problemen met identiteit en wanneer er geen sprake is van (het vermoeden van) een DSM-V diagnose. Uiteraard zijn gesprekken dan wel mogelijk. Dit is het zogenaamde Overig Product (OVP-consult).

 

Het tarief van het OVP-consult vastgesteld door de NZA, per sessie : € 114,41

 

Betaalwijze: De factuur van de gesprekken voldoe je rechtstreeks aan mij. Soms wordt er wel vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Bij arbeidsgerelateerde problematiek kun je ook bij je werkgever informeren naar de vergoedingsmogelijkheden.

 

De tarieven van de oplossingsgerichte (team)coaching en de mindfulnesstrainingen kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en het aantal deelnemers. Neem contact op voor meer informatie en overleg.

 

Afspraak verzetten of afspraak gemist?

Afspraken dienen minimaal 24 uur van te voren te worden afgezegd. Indien je te laat afzegt of niet op de afspraak komt (no-show), dan moet ik helaas de afspraak in rekening brengen. De kosten hiervoor zijn 50 euro. Let op, deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.